KNVB RSS

Het laatste KNVB nieuws
  1. Een nieuwe lente. Een nieuwe voetbalcarrière. Ruim dertig 55-plussers voelden zich donderdag 21 maart weer voetballer op het hoofdveld van Alkmaarsche Boys. De club organiseerde samen met AZ, de gemeente Alkmaar en de KNVB een kick-off Walking Football.
  2. De wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tussen Almere City en TOP Oss is vanavond na 27 minuten spelen gestaakt. Na een tijdelijke onderbreking vanwege de mist werd de wedstrijd uiteindelijk definitief gestaakt door scheidsrechter Nagtegaal.
  3. Danny Makkelie is door de UEFA aangesteld als scheidsrechter voor het EK-kwalificatieduel tussen Bosnië Herzegovina en Griekenland. De aftrap van de wedstrijd vindt plaats op dinsdag 26 maart om 20.45 uur.
  4. De KNVB wil de clubs in het betaalde voetbal helpen hun wedstrijden op een goede grasmat te spelen. Daarom gaat de voetbalbond samen met Wageningen University & Research en de Johan Cruijff ArenA onderzoeken of het hightech systeem dat de grasmat van de ArenA monitort, geschikt is om andere clubs te ondersteunen de kwaliteit van hun grasmat te verbeteren. De KNVB gaat het monitoringssysteem hiervoor in eerste instantie al gebruiken voor de eigen trainingsvelden van het Nederlands elftal in Zeist. 
  5. De KNVB heeft veel reacties binnengekregen toen bekend werd dat er vanavond bij de wedstrijd Nederland - Wit-Rusland geen minuut stilte wordt gehouden of met rouwbanden wordt gespeeld. Dit om de slachtoffers van het schietincident in Utrecht te herdenken.