KNVB RSS

Het laatste KNVB nieuws
  1. In deze onzekere tijden biedt de KNVB amateurclubs en vrijwilligers de mogelijkheid om op een eenvoudige en laagdrempelige manier toch met voetbal bezig te blijven. In diverse webinars en online programma’s bespreken we de komende weken met verschillende sprekers thema's die juist in deze periode voor clubs en vrijwilligers van belang kunnen zijn.
  2. Naar aanleiding van de maatregelen die het kabinet heeft genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn er een aantal veelgestelde vragen over de gevolgen voor het voetbal.
  3. Bij de meeste verenigingen wordt er - al dan niet op anderhalve meter van elkaar - weer volop gevoetbald. De afgelopen maand zijn clubs keihard aan de slag gegaan om samen met de gemeenten hun voetbalactiviteiten ‘coronaproof’ te organiseren. In de tussentijd vonden er nog allerlei andere activiteiten plaats bij de verenigingen. We maakten een overzicht met mooie voorbeelden vanuit het hele land.
  4. De concept divisie- en klasse-indelingen van het standaard zaterdag- en zondagvoetbal en het topjeugdvoetbal voor het seizoen 2020/’21 zijn bekendgemaakt. Voor de Tweede Divisie en de Derde Divisie (zaterdag en zondag) betekent dat tevens dat de competitie-indelingen zijn bepaald. De poule-indelingen voor de onderliggende klassen worden vanaf 1 juli aangekondigd.
  5. Teamindeling en selectiebeleid, het is ieder seizoen een punt van aandacht voor iedere vereniging. Nu we al enige tijd in een coronacrisis verkeren, kan het proces van teamindelingen behoorlijk verstoord zijn. Met behulp van dit artikel geven we je graag tips & adviezen hoe in deze periode om te gaan met dit thema. Tevens bieden we een aantal praktijkvoorbeelden van verenigingen die teams indelen op een wellicht wat minder traditionele wijze, door gelijke kansen en gemengd voetbal.