KNVB RSS

Het laatste KNVB nieuws
  1. De Algemene Vergadering Betaald Voetbal (AVBV) vindt plaats op dinsdag 3 december. Hieronder staat de definitieve agenda.
  2. Go Ahead Eagles moet het één competitiewedstrijd stellen zonder Richard van der Venne. De middenvelder kreeg dit weekend zijn vijfde gele kaart. Datzelfde gold ook Antonio Cotán. De middenvelder van Roda JC moet daardoor eveneens één competitieduel vanaf de zijkant toekijken.
  3. De KNVB en de Johan Cruijff ArenA testen rond de EK-kwalificatiewedstrijd Nederland – Estland enkele innovaties speciaal voor de Oranjefans. Deze tests maken onderdeel uit van een bredere samenwerking op dit gebied. Eerder dit jaar werden hiervoor bij een innovatie challenge enkele projecten geselecteerd die de dienstverlening in een stadion en de wedstrijdbeleving van fans kunnen verbeteren. Dinsdag aanstaande worden deze drie innovaties met een deel van het publiek getest:
  4. In het voetbal is er geen plaats voor racisme. Helaas is racisme een maatschappelijk probleem dat ook in het voetbal soms de kop opsteekt. Dit staat haaks op wat we willen met sport: mensen verbinden. Daarom treden we keihard op tegen racisme.
  5. De jongens tegen de meisjes. Nog niet zo heel lang geleden was dat ondenkbaar. Tegenwoordig laten steeds meer clubs meidenteams die het niveau aankunnen in de jongenscompetitie spelen. Zo ook FC Delta Sports '95 in Houten waar een meiden Onder 13 team gewoon meedraait tussen de jongens. "Ik zie het verschil niet eens meer. Ik zie alleen voetballers."