KNVB RSS

Het laatste KNVB nieuws
  1. Het kabinet komt met ingrijpende maatregelen. Die treffen heel de samenleving hard. Keihard. En dus ook het betaalde voetbal. Maar kennelijk is dit nodig. Veiligheid en gezondheid boven alles. Bij geen enkel (sport)evenement mag nu nog publiek aanwezig zijn. De komende drie weken. Dit is natuurlijk heel zuur. Te meer daar er geen enkel wetenschappelijk bewijs is tussen de aanwezigheid van publiek in een stadion en de stijging van het aantal corona-gevallen in Nederland.
  2. Voor veel (assistent-)scheidsrechters staat in oktober de jaarlijkse conditietest op het programma. Het is belangrijk in de dagen voorafgaand aan de test de juiste dingen te doen, zodat je goed uitgerust en fris aan de conditietest kunt beginnen. In de nieuwsbrief van oktober staat een voorbeeld van hoe (assistent-)scheidsrechters zich kunnen voorbereiden.
  3. Net als iedere speelronde in de eerste periode van de Keuken Kampioen Divisie zal ook iedere speelronde in de tweede periode worden verspreid over vijf speeldagen. Dit op verzoek van de Coƶperatie Eerste Divisie (CED) in samenwerking met FOX Sports om de zichtbaarheid van de wedstrijden te vergroten. De wedstrijden worden gespeeld van vrijdag tot en met dinsdag.
  4. Allard Lindhout heeft zondag de leiding over Willem II - Feyenoord. Carl Schaap en Rens Bluemink assisteren de scheidsrechter langs de zijlijn. De aftrap in Tilburg is om 14.30 uur.
  5. De laatste waarschuwing richting het betaald voetbal vandaag in het Algemeen Dagblad van minister Van Ark heeft de Nederlandse voetbalbranche (KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie, clubs, supporters en alle betrokken partijen) zeer verrast, te meer omdat wij juist goede afspraken met de overheid hebben hoe we voetbal veilig en verantwoord in stadions kunnen organiseren.