KNVB RSS

Het laatste KNVB nieuws
  1. De grote wateroverlast in met name Limburg heeft enorme schade veroorzaakt aan huizen, zaken, auto's en campings. Mogelijk zijn ook verenigingen geraakt doordat (kunst)grasvelden en club-/kleedhuizen (deels) zijn ondergelopen en schade hebben.
  2. Om sportverenigingen te ondersteunen geen alcohol te schenken aan minderjarigen, wordt op 6 september de NIX18 campagne in de sport gelanceerd. Verenigingen kunnen vanaf 1 augustus materialen aanvragen waarmee zij laten zien dat er op de club geen alcohol onder de 18 wordt geschonken of doorgegeven.
  3. Het succes van de OranjeLeeuwinnen heeft het vrouwenvoetbal in Nederland definitief op de kaart gezet. Bij de meeste verenigingen floreert het meidenvoetbal. Ook zijn er steeds meer vrouwelijke voorzitters, vrouwelijke trainers en vrouwelijke scheidsrechters actief in het voetbal. In de serie ‘Meer Vrouwen in het Voetbal’ delen diverse meiden en vrouwen hun verhaal en vertellen ze wat hun vrijwilligersrol in het voetbal hen brengt. Vandaag: Asli Tukenmez, secretaris bij SC ’t Gooi.
  4. De KNVB heeft op verzoek van de clubs, lokale autoriteiten en ESPN acht wijzigingen doorgevoerd in het speelschema van de Keuken Kampioen Divisie. Bekijk hieronder een overzicht met de nieuwe data en/of aanvangstijdstippen.
  5. Daan Cortenbach fluit al een aantal jaar wedstrijden bij zowel zijn eigen vereniging als voor de KNVB. De 22-jarige student kan zo extra ervaring opdoen en hij doet iets terug voor zijn eigen vereniging SV Someren. Hoewel Cortenbach in de toekomst wel op een hoger niveau wil gaan fluiten, zal zijn band met SV Someren altijd blijven.