KNVB RSS

Het laatste KNVB nieuws
  1. De deadline voor de teaminschrijving voor de derde fase ligt in alle districten op zondag 11 december. Dit is de laatste dag waarop nieuwe jeugdteams voor de derde fase van de competitie kunnen worden opgegeven. Nieuwe jeugdteams kunnen vanaf vandaag 1 december door verenigingen in Sportlink Club worden aangemeld.
  2. Het amateurvoetbaljaar wordt ook in het seizoen 2023/’24 in augustus afgetrapt. Net als in voorgaande jaren staan halverwege augustus de eerste wedstrijden op het programma.
  3. Het is zondagochtend. Zo’n twintig jonge kinderen zijn aan het voetballen op een van de velden van een Haarlemse voetbalclub. Niets bijzonders, zou je zeggen. Maar dat is het wel. Want voetbalvereniging HYS was een aantal jaar geleden bijna gedwongen opgeheven. Veel te weinig leden, schulden en een stroom aan incidenten en ongeregeldheden gaven weinig hoop voor de toekomst. “En kijk nu eens. Die kinderen vormen een nieuw begin voor HYS’’, zegt Mahir Karasuluk met een glimlach.
  4. De opleiding van profvoetballers begint vaak bij een amateurvereniging. Amateurclubs kunnen daarom recht hebben op een internationale vergoeding als spelers naar een buitenlandse profclub gaan. Sinds 16 november 2022 loopt de betaling van deze gelden via het nieuwe FIFA Clearing House.
  5. In het hele land doen scholieren uit Groep 5 tot en met 8 uit het primair onderwijs mee aan het KNVB-project Schoolvoetbal in de Klas. Zij beleven het WK binnen de eigen klasmuren met een lespakket dat speciaal is toegespitst op voetbal in relatie tot de maatschappij. En natuurlijk kleuren de klassen daarbij ook een beetje Oranje.