KNVB RSS

Het laatste KNVB nieuws
  1. 7x7 voetbal is de laatste jaren steeds populairder geworden bij senioren voetballers. Landelijk tellen we al meer dan 500 teams die meedoen KNVB-georganiseerde competities. Maar nog lang niet elke vereniging biedt 7x7 aan.
  2. Roel Janssen ontving zaterdag 10 april in de wedstrijd Fortuna Sittard - FC Emmen de rode kaart. Op het veld gebruikte hij vervolgens beledigende taal tegen de scheidsrechter en na afloop bracht hij de scheidsrechter in diskrediet voor de camera's van ESPN. Hiervoor is hij voor een duel uitgesloten.
  3. Scheidsrechters maken het mede mogelijk dat voetballers wekelijks van het voetbal kunnen genieten. Of het nu gaat om de pupillen op zaterdagochtend of de Eredivisie op zondagmiddag. De KNVB ondersteunt scheidsrechters zo goed mogelijk, onder meer door arbitrageopleidingen aan te bieden. Voor ieder persoon en voor elk niveau. In een vierdelige serie portretteren we bekende en onbekende scheidsrechters over hun dromen, doelen en de weg die ze hebben afgelegd. In aflevering 1: Lucas Boelé.
  4. Namens de voetballersvakbond VVCS heeft voorzitter Evgeniy Levchenko vandaag (donderdag 15 april) een petitie aangeboden aan Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB.
  5. Het deelnemersveld van UEFA Futsal EURO 2022 in Nederland is zo goed als bekend. Na een nieuwe kwalificatieronde zijn 15 van de 16 deelnemers verzekerd van een startbewijs. De winnaar van de playoffs tussen Servië en Wit-Rusland is in november de laatste ploeg die de tickets kan boeken.