Het laatste nieuws

Bestuurssamenstellingen
donderdag 14 januari 2016
                      voorzitter: secretaris: penningmeester: leden:      ... Read More...
Aanstellingen Eredivisie en NC
dinsdag 12 mei 2015
Wie fluit welke wedstrijd in de Eredivisie en de 1e ronde van de play-offs om promotie en degradatie? EREDIVISIE Zondag 17 mei Excelsior - AZ, 14.30... Read More...
Aanstellingen Eredivisie
dinsdag 05 mei 2015
Eredivisie Zondag 10 mei PSV - Heracles Almelo 14.30 uur. Scheidsrechter: Janssen. Assistent-scheidsrechters: Geutjes en Strijker. Vierde official:... Read More...

De Nederlandse vrouwelijke scheidsrechters timmeren internationaal steeds meer aan de weg. Zowel arbiter Vivian Peeters als assistent-scheidsrechter Fijke Hoogendijkzijn aangesteld voor Europese jeugdtoernooien. 

Vivian Peeters, die woensdag 13 mei nog scheidsrechter was bij de bekerfinale voor vrouwen, zal komende zomer fluiten op het EK voor vrouwen onder 17 jaar. Het EK wordt van 22 juni tot en met 4 juli 2015 gehouden in IJsland. Een mooi beloning voor haar goede optreden tijdens verschillende internationale wedstrijden eerder dit seizoen. Zo was ze in april van dit jaar actief tijdens het EK-kwalificatietoernooi voor speelsters onder 17 in Italië en in september 2014 leidde ze wedstrijden van vrouwen onder 19 op een EK-kwalificatietoernooi in Hongarije. Haar internationale carriere beperkt zich niet tot jeugdwedstrijden want op zaterdag 23 mei is Peeters de eindverantwoordelijke bij de vriendschappelijke interland tussen België en Noorwegen.

CORE

Tijdens die wedstrijd zal Peeters worden geassisteerd door Nicolet Bakker en Fijke Hoogendijk. Laatstgenoemde werd onlangs door de UEFA uitgenodigd voor het Centre of Refereeing Excellence (CORE) waar arbitrale talenten worden klaargestoomd voor het grote werk. De afgelopen seizoenen was Hoogendijk al actief op verschillende eindrondes en interlandwedstrijden van de UEFA. Voor deze zomer is zij aangesteld voor het EK voor vrouwen onder 19 jaar dat van 15 t/m 27 juli 2015 wordt gehouden in Israël.