Opkomende activiteiten

woensdag 8 juli, 19:30 -
Training
----------------------------------
zaterdag 11 juli, 16:30 -
BBQ Trainingsgroep
----------------------------------
woensdag 15 juli, 19:30 -
Training
----------------------------------

KNVB ASSIST SCHEIDSRECHTERS

29 mei 2020

Beste scheidsrechter

Hoewel het voetbal langzaam maar zeker weer steeds meer op gang komt, moeten we nog even wachten voordat de eerste wedstrijden weer kunnen worden gespeeld. Het is dus nog even geduld hebben voordat we als (assistent-)scheidsrechter het veld weer op mogen.

Om officials en bestuurders te helpen om toch bezig te blijven met arbitrage organiseren we een aantal interessante webinars. Zo zijn op zaterdag 30 mei internationale scheidsrechters Lizzy van der Helm en Jochem Kamphuis te gast. Zij vertellen openhartig over hun passie én geven een inkijkje in de wereld van de persoon achter de scheidsrechter. De komende weken zijn ook nog webinars te volgen over het werven en opleiden van clubscheidsrechters en over de spelregelwijzigingen.

Hopelijk vallen die webinars in net zulke goede aarde als de edities die inmiddels al zijn uitgezonden. De programma’s waarin Kevin Blom, Jeroen Manschot en Sander de Brito Roque een inkijkje gaven in hun arbitrale leven zijn terug te kijken via de linkjes onderin deze nieuwsbrief. Daar vind je ook het al uitgezonden webinar over het behouden van clubscheidsrechters.

Ook vind je weer een aantal vaste onderdelen, zoals de trainingsschema’s voor juni. Daarbij ook een aantal belangrijke adviezen voor het fysiek goed doorkomen van de zomerstop en het toewerken naar het nieuwe seizoen.

Doe je voordeel met de webinars en alvast veel plezier en succes met de voorbereiding op komend seizoen!!

Werner Ter Avest

Coördinator Arbitrage- en Bestuurdersopleidingen KNVB Academie

In gesprek met... Lizzy van der Helm en Jochem Kamphuis

Vanuit het ARAG KNVB Replay Center spreekt iedere week een scheidsrechter uit het betaald voetbal over zijn/haar ervaringen in het scheidsrechtersvak. Hoe zijn ze ooit begonnen? Wat vinden ze mooi aan het vak? En wat doen ze allemaal nu het voetbal stilligt? Daarnaast testen we iedere uitzending ook jouw kennis met de VAR-Quiz en bespreken we verschillende VAR-situaties met de gast in de studio. In de uitzending van morgen om 14.30u gaan we in gesprek met topscheidsrechters Lizzy van der Helm en Jochem Kamphuis. Aanmelden voor dit webinar is nog mogelijk.
Aanmelden webinar

Trainingsschema's scheidsrechters juni

Het voetbal mag dan stilliggen, het is belangrijk om als (assistent-)scheidsrechter goed te blijven werken aan je fitheid. De meeste COVS-verenigingen zijn inmiddels weer begonnen met trainen en ook de meeste plaatselijke voetbalclubs hebben hun deuren weer geopend. Maar hoe kun je nou het best toewerken naar de start van het nieuwe seizoen? Wanneer neem je rust en hoelang? Lees het in het maandelijkse schema van trainingscoördinator Hilco de Boer.
Lees hier verder

Dugout, de digitale leeromgeving

Dugout is de digitale leeromgeving van de KNVB Academie. De KNVB biedt zijn leden hiermee de juiste hulp, ondersteuning en middelen om zich te ontwikkelen op voetbalgebied. Bij VV UNA werken ze actief met dit systeem. Wij spraken met drie gebruikers die bij VV UNA van het systeem gebruik maken. Ze zijn het er over eens dat het een gemakkelijk systeem is. Zo ook Robin Timmermans, voormalig cursist Verenigingsscheidsrechter: ''Wanneer je eenmaal je inlog hebt, kun je bij alle documenten en instructies. De uitleg is overal heel helder. Ik kon hier heel gemakkelijk mee werken.'' 
Lees het artikel over Dugout

Andere aankomende webinars

Webinars om terug te kijken

Inlogformulier