dinsdag 27 augustus, 19:30 -
Bestuursvergadering bij Jos
woensdag 28 augustus, 19:45 -

Jochem Kamphuis heeft zondag de leiding over het duel tussen sc Heerenveen en Feyenoord. De thuisspelende Friezen delen na de eerste speelronde de koppositie in de Eredivisie met AZ. Beide clubs boekten in het openingsweekend van de Eredivisie een 4-0 zege, op respectievelijk Heracles Almelo en Fortuna Sittard.

Scheidsrechter Allard Lindhout.

Kamphuis fluit zondag in het Abe Lenstra Stadion om 14.30 uur voor de aftrap en wordt bijgestaan door assistent-scheidsrechters Erwin Zeinstra en Cristian Dobre. Als vierde official is Sander van der Eijk aangesteld. Bas Nijhuis kijkt in het ARAG KNVB Replay Center mee als VAR, met Patrick Inia naast hem als AVAR.

Op hetzelfde tijdstip geeft Allard Lindhout het startsein voor de ontmoeting tussen RKC Waalwijk en medekoploper AZ. Het arbitrale team voor dit duel bestaat verder uit Erik Kleinjan en Maarten Ketting (assistent-scheidsrechters), Martin Pérez (vierde official), Clay Ruperti (VAR) en Michael Osseweijer (AVAR).

Gözübüyük fluit in ArenA

Regerend landskampioen Ajax komt zaterdag al in actie en neemt het om 19.45 uur in de eigen Johan Cruijff ArenA op tegen FC Emmen. Scheidsrechter van dienst is Serdar Gözübüyük, in Zeist kijkt Jeroen Manschot als VAR mee. PSV speelt zondagavond om 20.00 uur tegen ADO Den Haag. Voor deze ontmoeting is Danny Makkelie als scheidsrechter aangesteld. Pol van Boekel fungeert als VAR.

Keuken Kampioen Divisie van start

Het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie gaat vrijdagavond van start met zeven wedstrijden. Het drietal clubs dat vorig seizoen uit de Eredivisie degradeerden komen vrijdagavond in actie. NAC Breda gaat op bezoek bij FC Dordrecht, terwijl Go Ahead Eagles en De Graafschap openen met een thuiswedstrijd tegen respectievelijk MVV en SC Cambuur. Op zaterdag en maandag worden de overige drie duels gespeeld. Bij de wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie is geen videoarbitrage aanwezig.

Aanstellingen Eredivisie, speelronde 2

Sparta Rotterdam - VVV-Venlo (vrijdag 9 augustus, 20.00 uur)

FC Groningen - FC Twente (zaterdag 10 augustus, 18.30 uur)

Ajax - FC Emmen (zaterdag 10 augustus, 19.45 uur)

Willem II - Vitesse (zaterdag 10 augustus, 20.45 uur)

Fortuna Sittard - Heracles Almelo (zondag 11 augustus, 12.15 uur)

sc Heerenveen - Feyenoord (zondag 11 augustus, 14.30 uur)

RKC Waalwijk - AZ (zondag 11 augustus, 14.30 uur)

FC Utrecht - PEC Zwolle (zondag 11 augustus, 16.45 uur)

PSV - ADO Den Haag (zondag 11 augustus, 20.00 uur)

NEEM EEN KIJKJE!Zo ziet het ARAG KNVB Replay Center eruit.

Aanstellingen Keuken Kampioen Divisie, speelronde 1

FC Dordrecht - NAC Breda (vrijdag 9 augustus, 20.00 uur)

Go Ahead Eagles - MVV (vrijdag 9 augustus, 20.00 uur)

N.E.C. - FC Eindhoven (vrijdag 9 augustus, 20.00 uur)

Roda JC - Almere City FC (vrijdag 9 augustus, 20.00 uur)

Helmond Sport - FC Volendam (vrijdag 9 augustus, 20.00 uur)

De Graafschap - SC Cambuur (vrijdag 9 augustus, 20.00 uur)

TOP Oss - Jong Ajax (vrijdag 9 augustus, 20.00 uur)

Excelsior - Jong FC Utrecht (zaterdag 10 augustus, 19.45 uur)

Jong PSV - FC Den Bosch (maandag 12 augustus, 20.00 uur)

Jong AZ - Telstar (maandag 12 augustus, 20.00 uur)

PROGRAMMABekijk het complete programma in de Keuken Kampioen Divisie.