dinsdag 17 december, 20:30 -
woensdag 18 december, 19:45 -
zondag 22 december, 15:00 -
winteractiviteit in de lutte

Vrijdagavond, 20.00 uur. Het tijdstip waarop scheidsrechter Jeroen Manschot het sein geeft voor de start van het Eredivisieseizoen 2019/'20. Hij leidt de openingswedstrijd van het seizoen tussen PEC Zwolle en Willem II.

Manschot krijgt aan de zijlijnen assistentie van Richard Brondijk en Cristian Dobre. Richard Martens is de vierde official. Zij worden in het ARAG KNVB Replay Center bijgestaan door Christiaan Bax (VAR) en Nicky Siebert (AVAR).

Nijhuis arbiter in Arnhem

Landskampioen Ajax komt zaterdag in actie als het op bezoek gaat bij Vitesse. In Arnhem heeft Bas Nijhuis de leiding. Danny Makkelie is de VAR bij dit duel dat om 18.30 uur begint. FC Twente, dat vorig seizoen de titel greep in de Keuken Kampioen Divisie, is na één jaar afwezigheid weer terug op het hoogste niveau. De Tukkers ontvangen zaterdagavond PSV. Serdar Gözübüyük is in Limburg de arbiter, Allard Lindhout fungeert in Zeist als VAR.

Ook RKC Waalwijk is - na vijf jaar - weer terug in de Eredivisie en begint zaterdag met een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Joey Kooij fluit om 20.45 uur voor de aftrap, Rob Dieperink is de VAR. De derde promovendus Sparta Rotterdam begint meteen met een fraai affiche: de stadsderby tegen Feyenoord. Danny Makkelie is de arbiter in de Kuip, Jochem Kamphuis kijkt mee als VAR.

Aanstellingen Eredivisie, speelronde 1

PEC Zwolle - Willem II (vrijdag 2 augustus, 20.00 uur)

Vitesse - Ajax (zaterdag 3 augustus, 18.30 uur)

FC Emmen - FC Groningen (zaterdag 3 augustus, 18.30 uur)

FC Twente - PSV (zaterdag 3 augustus, 20.45 uur)

VVV-Venlo - RKC Waalwijk (zaterdag 3 augustus, 20.45 uur)

Heracles Almelo - sc Heerenveen (zondag 4 augustus, 12.15 uur)

Feyenoord - Sparta Rotterdam (zondag 4 augustus, 14.30 uur)

ADO Den Haag - FC Utrecht (zondag 4 augustus, 16.45 uur)

AZ - Fortuna Sittard (zondag 4 augustus, 20.00 uur)

NEEM EEN KIJKJE!Zo ziet het ARAG KNVB Replay Center eruit.