woensdag 24 april, 19:45 -
woensdag 15 mei, 19:45 -
vrijdag 17 mei, 19:00 - 21:00
cursus verenigingsscheidsrechter bij KOSC

Dusan Tadic steekt na de cruciale zege van Ajax op PSV (3-1) de loftrompet over Björn Kuipers. De scheidsrechter is 'de beste ter wereld', meent de ervaren Serviër.

Tadic begrijpt dat Kuipers een rode kaart trok voor Noussair Mazroaui in de tweede helft van Ajax - PSV. "Ja, ik denk dat het rood was. Ik zag het op de beelden", verklaart hij bij Voetbal International. "Björn Kuipers is de beste scheidsrechter ter wereld. We moeten elke beslissing van hem vertrouwen, want hij is de beste."

Na de rode kaart voor Mazraoui zette Tadic zijn ploeg weer op voorsprong vanaf de stip. "Ik houd ervan om mijn verantwoordelijkheid te nemen", vervolgt hij in gesprek met Trouw. "De meer ervaren spelers moeten hun verantwoordelijkheid nemen. Dat heb ik gedaan. Maar ik zie dit eerder als een overwinning van het team. We hebben moed en karakter getoond."

Het vizier gaat nu op de komende, loodzware periode. Ajax speelt negen wedstrijden in 27 dagen, inclusief de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus. Tadic: "Mentale frisheid is belangrijk. Ik ben nu moe, vlak na een wedstrijd, maar door goed te eten en goed te rusten, hoop ik weer hersteld te zijn voor de volgende wedstrijd."