Opkomende activiteiten

dinsdag 28 mei, 19:30 -
gezamenlijke training met zusterverenigingen in Nijverdal
----------------------------------
woensdag 29 mei, 19:45 -
training
----------------------------------

De Scheidsrechter, februari 2019

 
 

Beste lezer,
 
Deze nieuwsbrief is een vooraankondiging voor een nieuwe editie  van het digitale blad De Scheidsrechter. Op deze manier wordt hopelijk voorkomen dat deze aankondiging in je spam terechtkomt. In deze nieuwsbrief een samenvatting van de inhoud. Klik op de foto of op de blauwe buttons om toegang tot het blad te krijgen. Als dit niet werkt kun je altijd toegang krijgen via http://blad.covs.nl of je kopieert de link handmatig in je internet browser.

De redactie wenst je veel leesplezier.

 

Cover


Inhoud


Dit is de eerste uitgave van 2019 en jaargang 87 alweer. Dat betekent dat voor het 87e jaar het blad De Scheidsrechter in welke vorm dan ook aan zijn leden is gepresenteerd. Vanaf nu alleen nog maar digitaal. Hoe dan ook: dit keer weer een blad boordevol onderwerpen van uiteenlopende signatuur. Nieuw op deze pagina is de inhoudsopgave waardoor je rechtstreeks naar het onderwerp kunt.

Belangrijk item van deze uitgave is de bijdrage uit district Zuid I waar voetbalclubs uit de doeken doen hoe ze de clubarbitrage vormgegeven hebben. En wat de rol is van hun regionale scheidsrechtervereniging hierin. Het interessante is dat geen enkele club exact hetzelfde beleid voert. Er zijn altijd wel weer verschillen. En daar kunnen de voetbalclubs hun voordeel mee doen.

Een successtory uit district Oost. Of eigenlijk twee. Het Arbitragecongres dat op 12 januari in Oldenzaal werd gehouden werd een groot succes en dient navolging voor andere districten. Jan ter Harmsel doet verslag bij de lange reeks foto’s.

Het tweede succes gaat om Scheidsrechtervereniging Enschede (SEO). Die bestaat dit jaar 100 jaar en claimt hierbij de oudste van Nederland te zijn. Veel jeugd is daar toegestroomd mede omdat SEO zich actief opstelt bij de opleidingen die weliswaar door de KNVB in technische zin worden verzorgd, maar gefaciliteerd door deze scheidsrechtersvereniging. Daar wil de COVS naar toe: actieve betrokkenheid van de verenigingen bij de opleidingen. De KNVB reageert hierop via Werner ter Avest, terwijl daarop weer een reactie is te lezen vanuit het VCN.

Uit district Noord komt Judith ter Bork. Als vrouwelijke scheidsrechter wist zij de aandacht op zich te vestigen. In de rubriek In de Spotlight… bericht zij over haar ervaringen en de bijzondere reden waarom zij is gaan fluiten.

Leo Blank liep in Noord-Holland Clay Ruperti tegen het lijf. Zij waren op dezelfde plek in West-Friesland waar Scheidsrechtersvereniging West-Friesland haar Dag van de Arbitrage hield. Ruperti, die betaald voetbal fluit in de Keuken Kampioen Divisie, wil niets ander dan zo snel mogelijk naar de Eredivisie.

Zeven COVS-clubs streden in Den Helder om het NK Zaalvoetbal 2019 dat dit keer was georganiseerd door vier clubs uit West I. Alkmaar was dit keer de sterkste, of de gelukkigste, want als strafschoppen de beslissing moeten brengen dan wordt het meer een loterij.

Alle districten waren in de winterstop bezig met vele vormen van activiteiten. De verslagen daarvan lees je terug in de regioberichten. De een ging naar Ameland, de ander naar Gran Canaria. Emmen haalde de regionale tv.

En natuurlijk waren er de nieuwjaarstoespraken die de aandacht trokken met de nodige jubilea. Zie hiervoor de rubriek Personalia.

 
 

 
Redactie De Scheidsrechter
Leo Blank, Arie den Dulk
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De Scheidsrechter

Inlogformulier