Opkomende activiteiten

dinsdag 12 maart, 08:00 - 17:00
Vergadering
----------------------------------

De scheidsrechters in de Eredivisie worden sinds dit seizoen ondersteund door een VAR. Hierbij wordt ‘de grote egofactor’ van de arbiters vaak onderschat, zo schrijft Sjoerd Mossou in zijn column voor het Algemeen Dagblad. De verslaggever verwijst naar onder anderen Bas Nijhuis en Björn Kuipers.

“Ga maar na. Nijhuis hangt tegenwoordig de hele week de superster uit in voetbalkantines en televisiestudio’s. Kuipers schnabbelt zich een ongeluk, tot in het theater aan toe. Op de ranglijst der wereldsterren staan ze net iets onder Bono, maar het scheelt niet veel meer”, is Mossou sarcastisch.

Nijhuis gaf onlangs een rode kaart aan Simon Gustafson, zonder overlegd te hebben met de videoscheidsrechter. De kaart voor de middenvelder van FC Utrecht werd geseponeerd. Kuipers gaf een strafschop aan FC Utrecht na een vermeende overtreding van Menno Koch in het duel tussen de Domstedelingen en NAC Breda.

Ook na het bekijken van de beelden bleef Kuipers bij zijn beslissing. Volgens Mossou zou enige ‘zelfrelativering’ op zijn plaats zijn: “En iets minder minachting voor de wereld om je heen.” Want alleen dan zijn Kuipers en consorten in staat om de juiste beslissingen te blijven nemen, zonder dat hun ego in de weg zit, aldus Mossou.

Inlogformulier